Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

İPA TOPLANTISI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

 

28.11.2008 12:04:53

Şırnak İçin Büyük Önem Taşıyacağı Belirtilen İPA Toplantısı Beklenen İlgiyi Görmedi. Toplantıya Katılan Çok Az Sayıdaki Girişimci İse Bekleneni Bulamayınca Salonu Terk Etti. Şırnak’ın Bu Önemli Projeden Yararlana Bilmesi İçin Kişisel Başvuru Değil Bir Çatı Altında Başvuru Yapması Gerektiği Anlaşıldı.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Ticaret ve Sanayi Odası Başkan’ı Halil Balkan’ın günler öncesinde tanıtımını yaptığı ve gazetelere bilgi verdiği İPA Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı toplantısı beklenen ilgiyi göremedi. Girişimci Destekleme Merkezi ( GİDEM ) Direktörü İlhami Birkan tarafından bilgilendirilen Şırnaklı girişimciler, toplantıdan umduklarını bulamadılar. Cizre Küçük Sanayi Sitesi Başkanı, Şırnak Sanayi Sitesi Başkanı ve Ziraat Odası Başkanından başka hiçbir yetkilinin katılmadığı toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balkan’da toplantısı nedeniyle katılamadı. Bunun yanı sıra çok az sayıda girişimcide toplantıda yer aldı. İl izleme kurulunda bulunan Mali Müşavir ve Köşe Yazarı Mesut Balta’da bu önemli toplantıyı kaçırmadı. Girişimcilere İPA hakkında bilgi veren ( GİDEM ) Direktörü İlhami Birkan toplantının amacını ve vizyonunu şu şekilde açıkladı; “Devlet Destekleri, krediler, teşvikler, hibe programları vb. konularda KOBİ’leri bilgilendirme ve yönlendirme amacındayız. Ayrıca İdari ve Mesleki Eğitimler düzenleme, Danışmanlık/tavsiye konularında iş geliştirme hizmetleri, KOBİ Akademisi ile firmaların nitelikli eleman ihtiyacını karşılama, Avrupa Birliği Projeleri konusunda GAP illerindeki STK’larda kapasite oluşturma gibi amaçlar gütmekteyiz.  GİDEM Ltd Şirketi bir KOBİ geliştirme Projesi olan GAP Gidem Projesinin devamını sağlamak için kurulmuş kar amacı gütmeyen bir şirkettir. Vizyonumuz ise GAP Bölgesinin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede amaçlanan GAP Bölgesi’ndeki işletmelerin ve girişimcilerin, iş kurma ve işletme geliştirme ihtiyaçlarında akla gelen ilk merkez olmaktır.

 -Tedbir Bazında Desteklenebilecek Faaliyetler ise- KOBİ’lerin ortak kullanımına yönelik:

 Laboratuarlar, Atölyeler, Tasarım merkezleri,  Makine, laboratuar cihazları ve test ekipmanları, ICT ve ofis ekipmanları (ekipman ve yazılım dahil), İmalat ve depolama tesisleri, İşleme ve paketleme tesisleri, Sosyal tesisler ve eğitim tesisleri kurulması (altyapı), iyileştirilmesi ve tefrişatı (ekipman). -OSB’ler KSS’ler, sanayi ve ticaret odaları, birlikler ve benzeri mekanlarda, Tek durak ofisleri, Bilgi ve danışmanlık ofislerinin, kurulması, iyileştirilmesi ve tefrişatı. Faydalanıcılara yönelik danışmanlık hizmetleri ve bu başlık altındaki müdahalelerin etkinliğini artırmaya yönelik tanıtım faaliyetleri.

Girişimcilik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik; Eğitim ve öğretim  tesislerinin kurulması faaliyetleri gibi desteklemelerde olacak. Tüm bunlar olurken en önemli konu ise siz Şırnaklı girişimcilerin bir araya toplanması ve bir çatı altında öğreğin Ticaret ve Sanayi Odası olabilir, proje geliştirerek başvurunun yapılmasını sağlamalısınız” dedi.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber